Kosten trouwjurk

Bruidsjurken zijn er in vrijwel iedere prijsklasse. Bij een internationale webshop als JJ’s house kun je bijvoorbeeld kiezen uit meer dan 1.000 trouwjurken voor minder dan € 200,00. Daarbij zit voor ieder wat wils: van hele simpele strakke jurken tot enorme Sissi jurken.

Maar ja, om je bruidsjurk nou op internet te bestellen… Gezellig samen met je moeder, zussen en/of vriendinnen naar de bruidsmodewinkel en tien verschillende jurken passen onder het genot van een glaasje champagne is voor veel bruiden toch een zeer belangrijke stap op weg naar de bruiloft. En als die droomjurk dan gevonden is moet die natuurlijk nog wel helemaal op maat gemaakt worden zodat hij echt perfect past… tja, daar betaal je nu eenmaal voor. Natuurlijk zit er ook een kwaliteitsverschil tussen een “made in China” confectiejurk van zo’n webshop en een trouwjurk van een fatsoenlijk merk.

Bij een bruidsmodewinkel betaal je € 500,00 voor een eenvoudige jurk, en voor een luxe jurk van een bekend merk moet je rekenen op € 1.000,00 tot € 2.000,00.

Accessoires

Houd ook rekening met accessoires: voor een sluier, kousen, jarretels, lingerie en schoenen ben je ook al snel € 400,00 tot € 500,00 kwijt.

Hoe kan ik hierop besparen?

Door je trouwjurk te bestellen bij een grote webshop als JJ’s House. Je kunt ook eens kijken naar een tweedehands trouwjurk, deze zijn immers vaak maar 1 keer gedragen en zie er dus nog als nieuw uit.

Tenslotte kun je nog flink besparen op de accessoires; koop gewoon mooie witte pumps bij Van Haren en bestel een spannend lingerie setje bij de Pabo voor een paar tientjes.

Kosten trouwpak voor de bruidegom

Een mooi trouwpak heb je voor zo’n € 500 a € 750,00. Je hebt dan echter nog geen overhemd, schoenen en stropdas, dat komt er dus nog bij. Reken daarvoor op zo’n € 250,00 a € 350,00 extra.

Hoe kan ik hierop besparen?

Door een net pak te kopen bij een normale kledingwinkel zoals C&A of H&M, dat kun je na de bruiloft ook nog eens een keer aan. Als je nooit een pak draagt is een pak huren wellicht ook een goede optie.